sticker instructie MINI Cooper Club Nederland clubsticker

Maak eerst de ondergrond of het item waar de sticker op moet komen goed schoon, stof en vetvrij. Hou hiermee rekening met de ondergrond dat je niet iets gebruikt wat de ondergrond beschadigd. De ondergrond dient ook droog te zijn. Ook nieuwe artikelen moeten schoongemaakt worden omdat er vanuit de fabriek vaak een vettige laag op zit. En een pas geschilderd item bij voorkeur minimaal 2 weken laten drogen/uitharden.

-Leg de sticker op een vlakke ondergrond en wrijf met een rakel of pas over de applicatie tape zodat de sticker daaraan blijft plakken. Controleer of dit lukt door de applicatie tape voorzichtig los te halen. Zo niet  dan nogmaals wrijven met iets meer druk.
Een  hele enkele keer komt de sticker niet los. Draai de sticker dan om en  "rol" de backing er als het ware af. Plak de applicatie tape weer terug. Maar druk het niet aan.  Breng daarna de sticker in positie met behulp van een stukje schilders tape.

-Houd voor een recht resultaat nooit de kniprand van backing aan, maar altijd de sticker zelf, bijvoorbeeld een lijn in de sticker of de onderkant van een tekst.

Als de sticker op de juiste plek zit plak je de sticker over de gehele breedte vast met schilderstape. Afhankelijk van het item moet je even kijken welke kant het makkelijkst is. We gaan nu even uit van de bovenkant.

-Tip : Als de applicatie tape omgeslagen om de backing zit kan je dit ook loshalen en dit in plaats van de schilderstape gebruiken.

-Sla de sticker om en verwijder voorzichtig de backing.  De sticker moet nu op de applicatietape blijven plakken. Let op dat de hele sticker mee komt. Probeer de sticker zo min mogelijk aan te raken.

Zodra de backing is verwijderd ga je de sticker aanwrijven op het item. Begin aan de kant waar de sticker nog vast zit en wrijf met de rakel of pas vanuit het midden naar de andere kant.

-TIP: Als het een grote sticker betreft (vanaf ongeveer a4 formaat) kan je ook eerst 10 a 15 cm loshalen van de backing, de backing wegknippen en dat deel aanwrijven. Zo weet je zeker dat de sticker goed vast zit en kan je daarna de andere kant helemaal loshalen en vast wrijven.

-Als de backing volledig is verwijderd wrijf je voorzichtig maar stevig met de rakel of pas de sticker vanuit het midden naar de buitenkant aan. 

-Eenmaal goed aangewreven kan de applicatietape verwijderd worden.

-Let goed op dat de sticker op de ondergrond hecht.  Indien er nog een deel van de sticker aan de applicatie tape blijft plakken kan je deze hierdoor kapot trekken. Als de sticker niet aan de ondergrond hecht wrijf deze dan nogmaals aan. Je zou de sticker even 30 minuten kunnen laten rusten zodat de lijm van de sticker beter kan hechten.  Het kan ook zijn dat de ondergrond niet goed droog en/of vetvrij is. Maak de ondergrond dan nogmaals schoon en droog.

-Als het om een klein stukje van de sticker gaat en wrijven helpt niet  kan je de sticker ook voorzichtig “helpen” met het puntje van een mesje.

-Zodra je de applicatie tape helemaal verwijderd hebt kan je de sticker voorzichtig met je vingers nog een keer extra aanwrijven/duwen voor een betere hechting. Is de ondergrond vlak/plat dan kan je ook de backing over de sticker leggen en er nogmaals met een rakel of bankpasje overheen wrijven.

Extra informatie en tips.

-Plak altijd op een rustig moment. En bij goed licht. Haastige spoed is zelden goed.

-Stickers kunnen geplakt worden op een  gladde, stof en vetvrije ondergrond. Denk hierbij aan iets van glas, geverfd hout, porselein, plastic . Een ruwe ondergrond plakt minder goed en is op eigen risico. De plakkracht kan je wel versterken door na het plakken de sticker te verwarmen met een föhn en goed aan te drukken. Dit is echter geen garantie. Ook op ruwe items of items die geverfd zijn met een kalkhoudende verf (hier valt ook latex onder) hecht het minder goed.

-Stickers hechten minder goed bij een te hoge (zomerse) temperatuur. Wil je plakken maar blijkt het toch te warm kan je het item en de sticker even in de koelkast leggen.

-Zit er een luchtbel in de sticker en krijg je deze er niet uitgewreven dan kan je met een spelt er een klein gaatje inprikken. De lucht kan je er dan uitwrijven en het speldenprikje is na het aanwrijven zo goed als onzichtbaar.

-Wil je stickers op bijvoorbeeld een vaas plakken is het belangrijk te letten op de vorm. Een ronde cilindervorm is geen probleem. Dit loopt rond en plakt met de ronding mee. Is de vaas (of ander item) bol dan word het lastiger. Maar meestal niet onmogelijk.  Je kan dan als het een tekst met meerdere regels betreft de regels het beste los knippen van elkaar en deze regel voor regel op plakken. Begin dan met de middelste regel. Een sticker met een groter oppervlak welke niet gesplitst kan worden kan niet op een bol item.

-De sticker kan na het plakken gereinigd worden met een mild reinigingsmiddel en een zachte pluisvrije doek. Echter is het aan te raden dit de eerste week niet te doen zodat de lijmlaag goed kan uitharden.

-Op een te ruwe ondergrond of een ondergrond geverfd met een kalkhoudende verf zal de sticker minder goed of niet plakken.  De plakkracht kan versterkt worden door de sticker na het opplakken te verwarmen met een föhn en de sticker goed aan te drukken. Dit is echter geen garantie.

-Indien de sticker verwijderd moet worden kan dit vergemakkelijkt worden door de sticker te verwarmen met een föhn. Afhankelijk van de ondergrond kan de ondergrond beschadigen als de sticker verwijderd wordt. MirahCreations kan hier niet voor aansprakelijk gesteld worden.

Let op: Voor geprinte etiketten/labels is bovenstaande niet geldig. Dit zijn stickers die in zijn geheel van de backing af gehaald kunnen worden waarna ze daarna geplakt kunnen worden op het item die daarvoor geschikt is.

Heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Schroom dan niet om ons te contacten. Dit kan op info@minicooperclub.nl

Belangrijk:

Voor foutief monteren van de sticker of het monteren op slecht hechtende materialen kan MINI Cooper Club Nederland niet aansprakelijk worden gesteld.

© Copyright 2021 - MCC NL - Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram